5 клас

06.04. Тема.  Українські писанки. Символічна мова писанок.

Стор.підручника 122-123 Створіть ескіз великодньої писанки
https://drive.google.com/open?id=1MTartu0_9HT9uZgbteFQdOfT9cZcARD7

10/04/Трудове навчання

Вітаю вас 5-класники. Сподіваюсь, що ви завершили виготовлення ляльки-мотанки. Якщо так-молодці. Рада буду, якщо ви продемонструєте свої роботи - сфотографуйте та надішліть на мою пошту lwlysenko@gmail.com  . Або ж принесіть в школу, коли відновляться заняття.

Тема нового проекту "Сервірування святкового столу"

Основна технологія: культура споживання їжі.
Технологія сервірування столу. Дізнайтесь про правила сервірування столу, який посуд ставиться та в якій послідовності. Поспілкуйтесь з матусею - попереду свята і ваші знання будуть доречними. Для практичного застосування - навчиться складати серветки різними засобами. Пропоную презентація. Бажаю приємних вражень.

13.04 Образотворче мистецтво

Вітаю вас 5-класники! 

Тема уроку "СИМВОЛІКА УКРАЇНСЬКОГО ОРНАМЕНТУ, ВИШИВКА_ТРАДИЦІЙНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ВИД ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВОГО МИСТЕЦТВА"

Намалюйте орнамент для українського  рушника.  Знайдіть зразки вишитого рушника в інтернеті. Роздивіться традиційні українські орнаменти, які складаються з рослинних та геометричних елементів. Краще для виконання роботи використати фломастери або ж гелеві ручки. Підручник  Стор.128-132. Успіхів!!!



17/04/Трудове навчання

Привіт всім! Сьогодні починається самий смачний проект №8 "БУТЕРБРОДИ".

Мета, яку ми ставимо: розширити знання про раціональне харчування, режим харчування підлітків, навчитися користуватися обладнанням на кухні, ну і вміти самим приготувати їжу не тільки для себе, а й для своїх близьких. 

Тема цього уроку "Культура харчування"

       Навчиться правильно сервірувати стіл, користуватись ріжучими інструментами, культурі приймання їжі, правилам поведінки за столом. Обовязково порадьтесь з матусею, допоможіть на кухні, дізнайтесь про маленькі секрети приготування їжі.
Напередодні Великодня порадуйте близьких знаннями про правила оформлення столу, етикет за столом. Пропоную вам навчальну презентацію. Уважно прочитайте, поради використайте під час сімейних застіль.     Презентація



24/04/Трудове навчання

Привіт всім! Продовжуємо працювати дистанційно до кінця навчального року.
 Щоб вам поставити оцінки за рік ви маєте фото практичних  робіт надсилати  мені на вайбер (098-44-67-684) чи електрону пошту    lwlysenko.1962@gmail.com

Якщо самостійно це зробити ви не зможете - долучить батьків. Я чекаю ваших робіт.


Тема уроку. БУТЕРБРОДИ. Робота з інформаційними джерелами.

 Дізнайтесь: де і коли вперше були приготовлені бутерброди. Які  види бутербродів бувають. Які продукти застосовують при приготуванні бутербродів. Пошукайте в мережі потрібну інформацію.
    А вам подобається такий вид їжі?. Ви самі готуєте бутерброди? Які бутерброди полюбляєте більше. Чи можете поділитись рецептом улюбленого бутерброду?

27.04 Образотворче мистецтво

Вітаю вас 5-класники!

Тема наступного уроку "Народні промисли"



Пропоную познайомитись з народними
промислами України. Подивіться відеоролік.
Зрозумійте, які промисли розвинуті в нашій
країні. Долучіться до створення. декоративної кахлі.
Матеріали та інструменти: пластилін або ж солоне тісто, стеки чи будь-яке приладдя, що дає відбитки на поверхні.
Створіть імітацію декоративної кахлі. Пропоную фото роботи надіслати на мою елект. lwlysenko.1962@gmail.com
чи вайбер 098-44-67-684

Роботи надсилати обов'язково, ви маєте всі отримати оцінки наприкінці навчального року. Чекаю. Бажаю творчої наснаги!


04.05 Образотворче мистецтво

Привіт всім! Сьогодні знайомимось   ПЕТРИКІВСЬКИМ РОЗПИСОМ. Я пропоную вам познайомитись взагалі з історією петриківського розпису, а потім спробувати самім долучитись до цікавої справи    ПРЕЗЕНТАЦІЯ      Цікаві факти

Для роботи  візьміть гуаш, 2-3 кольори, додайте води стільки, щоб вона нагадувала рідку сметанку. Виберіть пензлик, налаштуйтесь на роботу і подивіться урок з петриківського розпису. Спробуйте намалювати чарівну квітку.
 Надішліть фото своїх робіт.
Чарівна квітка


08/05/    Трудове навчання

    Доброго дня, любі діти! Сподіваюсь, що за час карантину ви мали можливість багато чому навчитись, Тема "БУТЕРБРОДИ" продовжується.

Тема уроку "ОСНОВИ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ БУТЕРБРОДІВ"
   
Питання до розгляду:
    - Місце хліба в повсякденному харчуванні;
    - Прості бутерброди;
    -Технологія приготування бутербродів;
    -Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час приготування їжі
Пропоную подивитись презентацію.



Подивіться презентацію, дізнайтесь які можуть бути бутерброди, яку роль грає хліб. Завдання  буде смачним: спробуйте до свята приготувати смачні бутерброди, обов'язково прикрасьте зеленню. Поділиться цікавими фото зі мною. Чекаю. Адреса у вас є.


15/05/    Трудове навчання

    Доброго дня, 5-класники!  

Смачна тема продовжується.

 Наступний урок присвячений "Технології приготування складних та гарячих бутербродів" 

Не сумніваюсь, що такі бутерброди є дуже поплярними і ви їх теж полюбляєте.
 Чи не хочете ви їх теж приготувати на останок навчального року?

 Тоді приготуйте все необхідне. А найголовніше, спочатку познайомтесь з видами таких бутербродів, які продукти можно застосувати для приготування. Яке технологічне обладнання необхідно для цього мати. Як забезпечити безпечну роботу.
     Дотримуйтесь техніки безпеки. Краще, порадьтесь з матусею чи бабусею, як приготувати  розумно, економно і смачно.







СМАЧНОГО!!!

Поділиться, чи вдалися бутерброди? Які продукти ви використовували? Чи сподобались ваші вироби вашим близьким? Чекаю фото.



18. 05. Образотворче мистецтво

Привіт всім! Наступна тема присвячена ляльковому театру

Тема : Ляльковий театр. Оформлення сцени лялькового театру.
        Театр ляльок — один із різновидів театру. У виставах театру ляльок зовнішність та дії персонажів зображуються або позначаються ляльками. Ляльками-акторами зазвичай керують люди, актори-ляльководи, а іноді автоматичні пристрої. Тоді ляльок-акторів називають ляльками-роботами.       Слід зазначити, що словосполучення «ляльковий театр» є некоректним і ображає професійну гідність лялькарів, оскільки прикметник «ляльковий» асоціюється з поняттям «несправжній». Правильно говорити: «театр ляльок», так, до речі, називаються всі професійні театри анімації.
     Першим театром ляльок в Україні, традиції якого сягають Пізнього Середньовіччя, можна вважати вертеп, а перший професійний театр ляльок в Україні відчинив свої двері у Києві (тепер Київський державний академічний театр ляльок) 27 жовтня 1927 року. Спочатку він був заснований як філія Театру юного глядача. Перший театральний сезон у цьому театрі було відкрито двома виставами — «Старовинний петрушка» та «Музики» за Л. Глібовим у постановці П. Щербатинського.
     Сьогодні існують різні види ляльок для вистав. Найвідоміші з них — рукавичні (різновид — пальчикові); тростинні; маріонетки; пласкі (використовують у тіньовому театрі); автомати (механічні). 
 Діти, чи ви коли - небудь грались з ляльками, а самі пробували зробити ляльку. Ця тема саме про домашній ляльковий театр.
       Завдання, над яким вам слід попрацювати полягає саме в створенні картонної ляльки. Навіть можно її зробити ще й рухомою ( тобто з рухомими ручками чи ніжками). Такі ляльки не складні у виготовленні, а розіграти якусь виставу можно разом з друзями. Спробуйте!!! Це ж цікаво. Впевнена, що такою справою ви ще не займались.



Бажаю успіхів!

15/05/    Трудове навчання

    Доброго дня, 5-класники!  

Тема уроку "Технологічна послідовність приготування
 бутербродів"
 повинні засвоїти технологічну послідовність приготування бутербродів та вміти складати технологічну карту. 
Технологічна карта - це рецепт, як і що треба робити, в якій послідовності готувати складові майбутнього бутерброду.
Ну і наостанок
: завдання полягає в приготуванні свого бутерброду по своєму рецепту, тобто скласти
технологічну карту на бутерброд власного виробництва.
   
Приклад  технологічної карти бутербродів-кроків


Технологічна карта 

Крок – мадам та крок - місьє
______________________________________________________________________
назва кулінарного виробу

Найменування сировини
Маса на 1 порцію, г
Брутто
нетто
Хліб пшеничний
150
150
Сир твердий
100
100
Шинка
50
50
Яйця
2 шт.
80
Масло
15
15
Олія оливкова
15
15
Вихід
2 шт.


Бажаю вдалих смачних виробів!



25.05 Образотворче мистецтво


      Вітаю вас!  Я  сьогодні викладаю останній урок і тема називається "Віртуальна подорож до музею" Якби ми навчались в школі, ми б могли створити  верніаж
 ( тобто виставку) з ваших власних робіт. 
     Але ж, на жаль, ви не надсилали мені свої роботи і зробити виставку не вийде. У кого є роботи - зробіть вдома  виставку. А я запрошую вас до музею. Познайомтесь з художнім музеєм.



29/05/    Трудове навчання

Любі діти! Вітаю вас з завершенням навчального року. У нас сьогодні останній урок
 Тема: Сервірування столу в національних традиціях. Столовий посуд"

Обов'язково познайомтесь з правилами сервірування столу, згодиться. 





Веселого, сонячного та здорового літа!!!


Комментарии

Отправить комментарий